Lammekølle med grøntsagsmos

Udfordrende
1 t 10 min
 Lige siden jeg købte mit første hele Vadehavs lam kan jeg nærmest ikke få nok af dem. Jeg tilbereder dem både traditionelt, men også på nye og eksperimenterende måder. Lam smager altså bare himmelsk. BASTA, ikke noget med uld. Ærlig talt, hvem har også spist en uldtrøje? 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
1 lammekølle
4 kviste frisk rosmarin
3 spsk dijonsennep
2 spsk honning
1.5 dl rasp eller daggammelt brød
0.5 dl revet vesterhavsost eller lign.
1 flaske staout eller porter
6 gulerødder
1 hel knoldselleri
6 pastinakker
4 kartofler
Smør
Mælk
Salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Rids lammekøllen på fedtsiden. Hak den friske rosmarin, som blandes sammen med det daggamle brød eller raspen. Rør dijonsennep og honning sammen, og smag til med salt og peber. Riv Vesterhavsosten.

Smør dernæst sennepsblandingen ud på lammekronen, hvorefter crusten dryssen over, og til sidst Vesterhavsosten.

Placer lammekøllen i et fad og hæld øllen ud i bunden af fadet.

Skræl grøntsagerne, som skæres i grove tern. Kog dem møre i masser af vand i ca. 20 minutter.
Mos grøntsagerne og vend 2 spsk. smør. Tilsæt yderligere ca. 1 dl. mælk. Smag til med salt og peber.