Lyn bolognese med bacon og friske krydderurter

Ligetil
30 min
 Vi har lavet mere eller mindre alle tænkelige udgaver af bolognese på Gastromand, men aldrig en lyn-version. Faktisk virker det lidt som en udfordring, for reelt er det ikke muligt at lave overhovedet, den skal jo småsimre i timer, men vi siger skam ikke nej til en udfordring! 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
600 g finthakket løg
50 ml jomfruolivenolie
3 fed finthakket hvidløg
150 g finthakket gulerod
150 g finthakket blegselleri
50 g bacon
200 g hakket oksehale
200 g hakket okseshortribs
100 g hakket svinenakkefilet
1 lille dåse tomatpuré
35 ml balsamico
3 dl hvidvin
2 dl sødmælk
1 bouquet garni (basilikum, timian, persille og laurbærblade)
2 dåser flåede tomater af god kvalitet
100 g smør
2 tsk tabasco
3 spsk fiskesauce
1 spsk worchestershiresauce
3 spsk ketchup
salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Start med at hakke løg og hvidløg. Steg baconen i en sautér-pande (eller en gryde) og brug fedtet herfra til at stege løg og hvidløg blødt og gyldent.

Smid kødet i panden og lad det tage farve. Imens det tager farve, snitter du grøntsagerne i små tern. Tilføj grøntsagerne til panden. Derefter skal krydderurterne hakkes fint og smides i panden. Tilføj de flåede tomater, puréen og ketchuppen.

Derefter hældes hvidvin, balsamico, worchestershiresauce og fiskesauce i. Lad bolognesen småsimre i minimum 10 min. Lige inden servering vendes de stegte baconstykker i bolognesen.

Smag til med salt og peber. Hvis du har en ost i køleskabet, kan du snildt rive lidt ost over retten. Bon appetit!