Madpakke med fyldte pitabrød

Nemt
30 min
 Madpakkesituationen er noget der kan give alle forældre grå hår - hvad giver man børnene med, som både skal være sundt og mættende og samtidig være noget de gider at spise? Det giver denne video dig et godt bud på og som samtidig hjælper dig med at få brugt dine rester. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
3 personer
3 dl vand
1 spsk olivenolie
25 g gær
2 tsk flagesalt
1 spsk honning
50 g tipo 00 mel
250 g ølandshvedemel
mel til udrulning

Tunmousse

1 gulerod i små tern
0.5 rødløg, fint hakket
1 spsk frisk dild, fint hakket
1 spsk frisk persille, fint hakket
100 g hytteost
1 tsk mild sennep
1 spsk friskpresset citronsaft
Salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Start med at blande vand, gær, honning og salt sammen og tilsæt derefter mel og olie løbende.

Bland dejen godt sammen, og ælt den i ca. 10 min. Dæk dejen grundigt til i en skål, gerne en med låg, og lad den hæve sig dobbelt så stor (ca. 1 time). Forvarm ovnen til 250 grader, og hvis du bruger bageplade, skal den have varmet i lige omkring 30 minutter inden brug.

Slå dejen ned og form den til 6 boller. Lad dejen efterhæve i 30 min. med et rent viskestykke over. Rul bollerne ud med ca. 1-2 cm tykkelse til pitabrød størrelse.

Bag pitabrødene i 30 sekunder på den ene side, og vend derefter pitabrødene og bag dem yderligere 3-4 minutter, men hold øje med dem.

Hæld vandet fra tunen og kom det i en skål. Pluk det lidt fra hinanden med en gaffel.
Kom gulerod, sennep, rødløg, dild og persille i og rør det godt sammen. Rør hytteosten i og smag til med salt, peber og citronsaft.