Marengspinde

Ligetil
1 t 15 min
 Marengs behøver ikke altid laves som de traditionelle kys. Marengslavning er nemlig en OPLAGT måde at komme i gang med eksperimenteren og lege. Her har jeg lavet små fine marengspinde, som både er anderledes at lave og super sjove at servere til en børnefødselsdag – eller måske endda til en polterabend eller som smuk pynt på kagebordet til et bryllup. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
6 personer
160 g æggehvider med stuetemperatur (svarer til ca. 4 store æggehvider)
180 g sukker
80 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
Evt. pastafarve
Ispinde af træ
Sprøjtepose
Tyller efter eget valg
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 120 °C varmluft og placer et stykke bagepapir på en bageplade. Pisk æggehviderne i en skål indtil de næsten er stive. Tilsæt sukkeret langsomt under piskning ved lav hastighed. Når alt sukker er tilsat tilsættes halvdelen af flormeliset og alt vaniljesukkeret på samme måde. Det resterende flormelis vendes i med en dejskraber. Hvis du ønsker dine marengs farvet, så tilsættes nu en smule pastafarve. Vend farven rundt indtil den er jævnt fordelt i hele marengsmassen.

Placer ispindene på bagepapiret og sprøjt marengsen ud over ispindene i fine mønstre og ”dutter”. Sæt bagepladen i ovnen og skru ned på 80 °C.

Bag i 1 time. Sluk ovnen og lad bagepladen blive stående så marengspindene tørres færdigt i den slukkede ovn indtil de er helt afkølede. Hvis marengspindene ikke spises med det samme kan de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De kan også sagtens fryses.