Marokkansk salat med bagt aubergine

Nemt
20 min
 Denne marokkanske salat smager mindst lige så godt, som den er smuk - og så er den også fremragende dagen derpå som madpakke. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
2 personer
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 porre
1 spsk olivenolie
0.5 tsk salt
1 aubergine
2 dl Balugalinser
0.5 tsk stødt kanel
1 håndfuld mynteblade
2 håndfulde persille
0.5 granatæble, kernerne
1 dl tranebær
1 dl mandler, grovhakkede
0.5 citron, saften
Tahin (lys)
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader i varmluft ovn.

Snit auberginen i både og pensl dem med en smule olivenolie, inden de sættes i ovnen.
Snit herefter rødløg og porre groft og pres hvidløget. Vend det med olivenolie og salt.

Når auberginen har været i ovnen i 10 minutter sættes resten af grøntsagerne i ovnen med dem.

Bag det hele i yderligere 15 minutter, til auberginen er mør indeni og sprød udenpå.

Imens grøntsagerne er i ovnen koges belugalinserne i vand med kanel efter anvisningen på pakken.

Vend til sidst linserne med de bagte løg, hvidløg og porre, grofthakket mynte og persille, granatæblekerner, tranebær, mandler og citronsaft og top med de bagte aubergine, lidt tahin og en smule ekstra persille.