Mexicanske grillede majskolber med lækkert tilbehør

Nemt
30 min
 Majskolber med mexicanske krydderier, en lækker frisk salat med cashewdressing, sprøde tortillas og avocadodip. Til sammen et skønt måltid der lægger op til grillhygge - mexican style! 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
4 majskolber
Vegansk smør (Fra Naturli'. Forhandels i SuperBrugsen, Kvickly & Irma)
2 tsk. chilipulver
2 tsk. løgpulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 knivspids kanel
Vegansk parmesan (Fra Violife. Forhandles i SuperBrugsen, Kvickly & Irma)
Lime og frisk koriander til servering

Mexicansk salat med sorte bønner

1 stort romainsalat hoved
2 store tomater
1 rødløg
1 orange peberfrugt
1 avocado
240 g. kogte sorte bønner
2 tortilla pandekager
Lidt olivenolie
2 tsk. paprika
Havsalt

Cashewdressing med grillede hvidløg

100 g. cashewnødder
1 helt hvidløg
2 dl vand
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
0.5 citron
Havsalt
Friskkværnet peber

Avocadodressing

2 modne avocadoer
1 dl plantemælk (f.eks. havre- eller rismælk)
0.5 lime, saften
Salt & peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd grillen. Fold forsigtigt bladene fra majskolberne og fjern de fine silketråde. Luk majskolberne sammen igen og grill dem i ca. 20-25 minutter. Vend dem undervejs. Når majsene er helt gule, er de færdige.

Fold bladene tilbage og bind dem med snor. Smelt vegansk smør udover de varme majskolber. Drys med en krydderiblanding af chilipulver, løgpulver, spidskommen og kanel) og top med revet vegansk parmesan.

kær salat, tomat, rødløg, peberfrugt og avocado i små stykker. Bland med de kogte sorte bønner og bland salaten med finthakket frisk koriander.

Pensel eller spray de to tortillas på begge sider og drys med paprika og salt. Grill dem på grillen, så de bliver helt sprøde. Knæk de grillede tortillas til små chips stykker og server dem med din salat.

Server salaten som tilbehør til grillede majskolber med cashewdressing og avocadodressing.

Læg cashewnødder i bløg i mindst 2 timer. Skær toppen af hvidløget og hæld olivenolie over. Læg hvidløget på grillen med den åbne side opad i ca. 20 minutter, indtil hvidløgsfeddene er helt møre og brunede. Lad hvidløget køle af inden brug.

Pil hvidløgsfeddene fra skallen og kom dem i en blender, sammen med de opblødte cashewnødder, vand, æblecidereddike og saften fra en halv citron. Blend det hele godt igennem.

Tilsæt lidt mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Smag dressingen til med havsalt og friskkværnet peber

Blend alle ingredienserne sammen i en blender. Smag til med limesaft, salt og peber.

Tilsæt evt. ekstra plantemælk for en tyndere konsistens.