Moules frites

Ligetil
50 min
 Moules Frites er altid en sikker vinder, når jeg er i tvivl om, hvad jeg skal bestille på en restaurant. Det samme er næsten gældende her hjemme. Jeg er totalt vild med denne ret, og har desuden ikke tal på alle de gange jeg har tilberedt den. Det kan skyldes, at jeg er opvokset med muslinger vendt i hvidløg og serveret på toast med ost på toppen. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
2 kg friske blåmuslinger
2 gulerødder
1 hel frisk fennikel
1 porre
4 fed hvidløg
1.5 løg
2 dl hvidvin
2 dl fløde 38%
Frisk timian
Olivenolie
1 pose bagekartofler
Havsalt
1 flaske olie til friturestegning
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i pommes frites stænger. Kog dem al dente, ca. 5 – 10 minutter i masser af vand, uden salt. Hæld vandet fra og køl dem af. Vend dem dernæst i olivenolie og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Drys dem med salt.

Rens blåmuslingerne og kasser de døde. Skræl gulerødderne, som skæres i tern. Fennikelen skæres i tern. Top og bund af porren skæres af, som dernæst skæres i skiver. Skræl løg og hvidløg som skæres i små tern.

Hæld olie i en stor gryde. Tilsæt grøntsagerne som svitses i 2 – 4 minutter. Hæld hvidvinen i sammen med timiankviste. Lad det koge op i 1 minut, og tilsæt blåmuslingerne. Læg låg på gryden, og lad dem dampe færdig i 5 minutter eller indtil de er åbne. Ryst gryden ind i mellem. Tilsæt fløden og lad det koge op.