Nøddesteg - vegansk farsbrød

Ligetil
1 t
 Lækkert vegansk farsbrød - et godt alternativ til alt det kød man ellers får til jul. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
1 knoldselleri, groftrevet
250 g champignon, finthakket
1 porre, i tynde skiver
2 fed hvidløg, fintrevet
1 dl kogte røde linser
1 dk kogt quinoa
1 tsk timian
2 spsk tamari
1 dl valnødder
2 spsk knuste hørfrø
6 spsk vand (til hørfrøene)
4 spsk kikærtemel
Salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.

Riv sellerien groft. Skær porren i tynde skiver og hak champignonerne fint. Varm en pande op til medium varme. Tilsæt kokosolie og steg selleri, porre og champignon i 5 min.

Rør knuste hørfrø sammen med vand og lad det trække i 10 min. Tilsæt hvidløg, tamari og timian i gryden og steg det i yderligere 5 min. Pisk hørfrø blandingen sammen med kogte linser og quinoa. Tilsæt linseblandingen til de stegte grøntsager og rør det sammen. Vend grofthakket valnødder i og tilsæt melet lidt ad gangen.

Læg bagepapir i en brødform og fordel farsen heri. Sæt formen i oven og bag det i 40-45 min.

Server nøddestegen med sauce og forskellige julesalater efter eget valg.