Oksedeller med mandelhummus og quinoa-salat

Ligetil
30 min
 Jeg kan virkelig godt lide hakkebøffer, men synes det er endnu mere lækkert, hvis der er noget indeni dem, og derfor har jeg valgt at tilføje mandler. Det er super nemt og så er det en frikadelle med gods i sammen med min all time yndlings salat. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
500 g hakket oksekød
1 fed hvidløg
2 æg
2 dl mælk
1 pose revet ost
200 g mandler
5 spsk rasp
1 tsk salt
Friskkværnet peber

Quinoa-salat

200 g quinoa
5 dl vand til kogning
0.5 tsk salt
Friskkværnet peber
1 bundt purløg
1 avokado
200 g feta
1 pose pinjekerner
1 granatæble
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Rør kødet sammen med salt og pepper, i en skål. Blend løg, æg, hvidløg og mælk. Hæld de blendede ingredienser ned til kødet og bland det sammen med de restrende ingredienser på listen, undtagen olie.

Steg frikadellerne i olie, på middel varme, så de kan nå at blive gennemstegte uden at blive helt sorte uden på. Jeg steger dem som regel på tre sider, så de bliver trekantede.

Kog først quinoaen i ca. 15 min. efter du har skyllet dem grundigt. Mens de koger, hakker du purløg, avocado og feta i små stykker, rister pinjekernerne og får granatæblet frigjort af sin skræl.

Når quinoaen er kogt, skal den køle af i en skål, før du kan blande den med resten af ingredienserne. Gem lidt granatæble og feta, som du kan pynte med til sidst.