Panang karry med oksekød og ris

Ligetil
50 min
 Panang karry er uden tvivl min favorit blandt alle de karryer, jeg til dato har sat til livs. Ulig andre karryer, benyttes der her tørrede chilipebere, som skal udblødes i vand inden brug. Du kan bruge skært kød i den hurtige version eller mere utraditionelle udskæringer som eksempelvis shortribs, hvis du har tålmodighed til at lade kødet simre i et par timer. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
2 personer
250 g oksekød i stykker (eller skær dit eget af en steg/bøf)
6 limeblade
100 g grønne bønner
2.5 spsk panang karrypasta
400 ml kokosmælk
tsk sukker
1 spsk fiskesauce
Smagsneutral olie (fx rapsolie)
Evt. lidt vand
1 chilipeber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Skær kødet i tynde skiver og limeblade i strimler – kassér stænglen i midten. Skær enderne af bønnerne og skær dem i mindre stykker.

Sautér karrypastaen i olie i en wok eller gryde og tilsæt derefter kødet. Brun grundigt på alle sider og tilsæt kokosmælk (gem en smule af den fede del til pynt), limeblade (gem også lidt til pynt), sukker og fiskesauce. Bring i kog og lad det simre stille og roligt til kødet er mørt.

Lad de grønne bønner simre med de sidste 5 minutter. Simretiden afhænger af den udskæringen man har brugt. Bliver saucen for tyk, kan man tilsætte en smule vand. Smag til med ekstra fiskesauce og sukker hvis nødvendigt og pynt med kokosmælk, chili og limeblade i strimler.

Servér med jasminris.