Panang karrypasta

Nemt
15 min
 Panang karry er uden tvivl min favorit blandt alle de karryer, jeg til dato har sat til livs. Ulig andre karryer, benyttes der her tørrede chilipebere, som skal udblødes i vand inden brug. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
8 store tørrede chilier
2 stk citrongræs
1 stykke galanga
4 korianderrødder
4 fed hvidløg
4 asiatiske skalotteløg
3 spsk ristede usaltede peanuts
1 tsk rejepasta
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Rist spidskommen og korianderfrø på en tør pande til det begynder at dufte aromatisk. Stød i morter og sæt til side.

Klip toppen af chilierne, ryst til alle kerner er ude og læg i blød i varmt vand i ca. 5 minutter. Pres vandet ud, evt. med gummihandsker, og hak.

Skær bunden og den øverste halvdel af citrongræsset, fjern det yderste lag og hak fint. Hak ligeledes galanga, korianderrødder, hvidløg, skalotteløg og peanuts.

Kom chili, citrongræs og galanga i en morter og stød, til du har en pasta. Kom resten af ingredienserne i på nær rejepasta, og stød til du har en fin pasta. Pas på øjnene undervejs. Tilsæt rejepasta til sidst og stød til den er blandet godt sammen med resten af ingredienserne.

Hjemmelavet karrypasta kan opbevares på køl i en lufttæt beholder i ca. 5 dage. Får du ikke brugt den inden da, kan den fryses.

Vil du slippe for at skulle støde alle ingredienserne til en pasta, kan de blendes. Husk at hakke alt fint, især citrongræs, inden det kommes i blenderen eller minihakkeren. Det kan være nødvendigt at tilsætte 1-2 spsk olie. Karrypastaen bliver ikke så ensartet og flot rød som ved brug af morter, men det endelige resultat i den færdige ret er ikke nævneværdigt anderledes.