Pebernødder med fløde og appelsin

Ligetil
1 t
 Pebernødder er en af julens mange glæder. Disse pebernødder har et twist af appelsin og nelliker der gør den ekstra lækker. Derudover er bindemidlet fløde, fremfor æg hvilket virkelig gør denne pebernød helt unik. Prøv den, jeg lover du ikke bliver skuffet! 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
1 portioner
120 g stuetempereret smør
120 g sukker
0.5 dl fløde
240 g mel
0.5 tsk bagepulver
0.5 tsk natron
0.5 tsk kanel
0.5 tsk kardemomme
0.5 tsk hvid peber
1 tsk stødt nelliker
0.5 stødt ingefær
1 økologisk appelsin (skallen heraf)
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader traditionel varme.

Pisk smør og sukker sammen indtil sukkeret er opløst og massen er blevet mere hvid og luftig.

Tilsæt forsigtigt fløde ved lav hastighed. Når det danner en ensartet masse sluk.

Vend mel sammen med bagepulver, natron og de andre krydderier og sigt det ned i massen.

Riv til sidst appelsinskal ned i dejen. Sigt det ned i den flydende masse og ælt det sammen.

Rul mellem 85 og 100 pebernødder. For at få det mest ens resultat rul dejen ud i tre lige lange pølser som vejer det samme og skær dem ud og tril dem.

Bag dem i mellem 10-12 minutter. Men hold øje med dem. Alle ovne er ikke ens.