Penne all'arrabbiata

Nemt
30 min
 Det kan være svært udtale denne ret, men den er i hvert fald ikke svær at lave. God pasta, en spicy chiliolie, en sauce som er lavet på meget få ingredienser - og så er den hjemme. Husk at servere med en masse ost! 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
7 spsk. chili/hvidløgsolie
1 fed hvidløg, fintsnittet
1 rødløg, finthakket
1 dåse hakkede blommetomater
Salt & peber
500 g. penne pasta
1 tsk. rødvinseddike
3 spsk. rasp
1 håndfuld frisk, hakket timian
1 håndfuld friske salvieblade
Revet parmasanost

Pynt

Pandestegte, friske salvieblade
Fintrevet parmasanost
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Start med at opvarme ca. 5 spsk. af chili- og hvidløgsolien i en stor pande på middelvarme.

Snit hvidløget fint og hak rødløget fint.
Steg det på panden i ca. 3 min.

Kom derefter tomaterne i og lad det hele simre i ca. 10 min.

Mens det simrer sæt da en gryde over med saltet vand og bring det i kog.
Kog penne pastaen og si vandet fra, når det er al dente. Skyl i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.

Efter ca. 10 min tilføj da 1 tsk. rødvinseddike, lidt timian og smag til med salt og peber i tomatsaucen.

En ny pande opvarmes med 2-3 spsk. chili-og hvidløgsolie ved middelvarme.
Tilføj rasp og salvieblade.
Raspen skal bare lige blive sprød og gylden og det samme med salvien.
Tages derefter af varmen.

Kom den kogte penne pasta i tomatsaucen, som gerne skulle være kogt ind nu.

Varm det kort op og så er det klar til servering.

Servér evt. med lidt ekstra olie på toppen af retten sammen med de ristede salvieblade og raspen. Riv lidt parmesan ud over, hvis ønsket.