POPcorn, MIKROFONpølser og DRUMsticks

Ligetil
1 t
 Kan du huske din første sodavandsfest? Der hvor I dansede ballondans, stoledans og måske løb efter hinanden i en omgang kysseleg. Jeg husker disse fester og især hende fra 2B, Eva Maria, rigtig godt. Men det var i 1994, og tingene har ændret sig lidt. Så lad mig hjælpe jer til at sætte gang i en ny omgang oplevelser, der forhåbentlig vil stå lige så skarpt i jeres børns hukommelser, som mine fra den tid jeg dansede natten lang. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer

POPcorn

1 dl majskorn
3 spsk rapsolie
10 g frysetørrede bær efter eget valgt
Lidt salt

DRUMsticks

12 kyllingeunderlår
2 dl kærnemælk
2 æg
2 dl mel
3 dl knust cornflakes
Lidt parika
1 tsk salt

MIKROFONpølser og salsa

5 dl mælk
2 æg
1 tsk sukker
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
4 dl majsmel
2.5 dl hvedemel
15 kyllingepølser eller almindelige pølser
15 træspyd
2 liter fritureolie
5 tomater
1 fed hvidløg (finthakket)
2 spsk sweet chilisauce
2 spsk olivenolie
salt
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Kom olie og majskorn i en tykbundet gryde ved lidt over middel varme.
Kom låg på og lad kornene poppe.

Knus de frysetørrede bær evt. i en kaffekværn.

Når kornene er poppet, drysses de med pulveret og salten.

Marinér lårene i kærnemælk, salt og paprika i 12 timer (eller mindre hvis du ikke har tid - længere tid er også ok)

Vend lårene i mel, så æg og til sidst de knuste cornflakes.

Jeg friterer mine i ca. 10 minutter.
Du kan også bage dem i ovnen i 20 minutter ved 180 grader.

Bland majsmel, bagepulver, hvedemel, sukker og salt kom herefter mælk og æg i.
Det skal minde om en meget tyk pandekagedej.

Varm olien op til 160 grader.

Kom pølserne på spyd og dyp dem i dejen så de er dækket i dej. Friter dem i ca 6 min., eller til de er gyldne.

Køl dem lidt af og server.

Hak tomaterne og vend dem med resten af ingredienserne, indtil det hele er mikset god sammen.