Porchetta - den ultimative flæskesteg på grill

Ligetil
45 min
Porchetta er allerede en vinder på grillen, men hvis det spices op med vores kendte pulledpork-rub, forvandles den til en helt anden type gris. Den passer perfekt i en burger med coleslaw eller bare alene med en kold pilsner!

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
6 personer
1 stk. svineslag i passende størrelse
6 fed hvidløg
2 spsk salt
3 spsk rørsukker
3 spsk paprika
2 spsk barbecuekrydderi eller ligende
1 spsk cayennepeber
1 spsk spidskommen
1 spsk chilipulver
Godt med kværnet peber
Rigeligt groft- eller havsalt
Olivenolie
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Bland alle tørre krydderier med olien, til det får en passende konsistens.

Smør krydderblandingen ud på svinet.

Rul porchettaen sammen, snør og bind stramt med kødsnor.

Sæt porchettaen på et spyd (rotisserie) på grillen.
Du kan eventuelt også komme den i ovnen.

Gril porchettaen under låg indtil den er 65 grader indeni (Cirka 3 timer).
Pensl stegen jævnligt med marinade den sidste halve time.

Lad stegen hvile 10-20 minutter før udskæring i passende skiver.