Quesadilla med røget guacamole

Ligetil
20 min
 Den røgede guacamole sammen med quesadillaen gør, at det hele samles som en absolut awesome ret. Det er i virkeligheden den ultimative SuperBowl ret! 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
4 store tortillas
250 g chorizo i tynde skiver
2 fed presset hvidløg
200 g tigerrejer uden skal
Salt og peber
0.5 lime (saften)
125 g revet cheddar
125 g frisk mozzarella
0.5 bundt hakket koriander

Røget guacamole

1 rødløg, groft hakket
1 fed hvidløg, presset
1.5 tsk groft salt
3 modne avocadoer
1 spsk limesaft
1 tsk chipotle-sauce
2 spsk creme fraiche
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Varm en pande op (2/3 af max blus) og steg chorizoen i et par minutter, til de er let sprøde i overfladen.

Fjern chorizoen og tilsæt hvidløget. Rist det et øjeblik og tilsæt rejerne samt lidt salt og peber og limesaft.

Steg i et par minutter (husk at de ikke skal steges færdige på panden).Lad rejerne køle lidt af og hak dem meget groft.

Smid en tortilla på panden og fordel ¼ af osten ovenpå. Steg i et minuts tid og læg halvdelen af chorizoen og rejerne oven på osten. Drys endnu en ¼ ost ovenpå, og afslut med en tortilla.

Lad quesadillaen stege på den ene side, til osten smelter, mens du presser den let sammen med en paletkniv.

Vend quesadillaen når det er muligt og steg på den anden side, til den er sprød.

Skær den ud i passende trekanter, drys koriander over og servér med guacamolen.

Knus løg, hvidløg og salt til en jævn pasta i en morter. Mos avocadoen til den ønskede ”chunkiness” - et piskeris eller en gaffel skulle gøre tricket.

Tilsæt løg-puréen, limesaften og chipotle saucen. Smag til med salt, limesaft og chipotle.

Serveres straks eller dækkes til med husholdningsfilm (lægges på guacamolens overflade for at undgå oxidering)