Rabarberkage med mandler

Nemt
1 t
 En kage der både dufter og rimer på sol, sommer og varme, og så er denne rabarbarkage tilmed ufattelig nem og simpel at lave. Også selvom der er børn med i køkkenet. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
6 personer
200 g. rabarber
4 spsk. rørsukker
150 g. sukker
4 æg
1 dl kærnemælk
150 g. smør
1 tsk. vaniljepulver eller kornene fra en vaniljestang
2 tsk. bagepulver
100 g. mandelmel
150 g. hvedemel
Evt. et nip salt

Pynt

Mynte
Hakkede mandler
Flormelis
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Skyld rabarber grundigt og skær dem i små stykker på 1-2 cm.

Vend rabarber i rørsukker.

Pisk sukker og æg luftigt.

Smelt smør og tilsæt det sammen med kærnemælk til massen.

Tilsæt vanilje, bagepulver, mandelmel, hvedemel og rabarber til dejen.

Vend det grundigt rundt, så der ingen klumper findes i dejen.

Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir.

Bag kagen i en forvarmet ovn på 170 graders varme i 40-45 min.

Lad kagen køle ned inden den serveres.