Risotto med svampe og svinekoteletter

Ligetil
40 min
 Det italienske landkøkken er med sin simpelhed og alligevel utrolige velsmag, et af mine favorit køkkener. Her handler det om, at retterne skal smage af det de kommer fra, noget jeg holder rigtig meget af. Her viser jeg hvor nemt det er, at tilberede en ægte risotto med svinekoteletter til. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
1 pose risottoris
75 g revet parmesanost
1.5 dl tør hvidvin
1 skalotteløg skåret i tern
1 bladselleri skåret i tern
2 fed fint hakket hvidløg
1 pakke smør
Olivenolie
1 l hønse- eller grøntsagsfond
Forskellige friske svampe f.eks. kantareller, karljohan
4 hele svinekoteletter med skaft
Frisk salvie
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Varm fonden op. Brug en mindre gryde eller sautepande hvori løg, bladselleri og hvidløg sauteres i olie eller smør ved svag varme til de er gennemsigtige.

Rør risene i, i 5 minutter indtil de har opsuget fedtstoffet og er glas klare.
Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen fordampe.

Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. 1 dl samtidig med der røres. Lad nu risene opsuge fonden, uden der røres. Tilsæt igen mere fond osv. Efter ca. 20 - 25 minutter er risene møre eller al dente, men smag på dem inden du stopper med, at hælde mere fond i. Risene skal have cremet konsistens, uden at blive klæg. Rør nu parmesan og svampe i og server.

Soigner koteletterne. Smør dem med olivenolie og kom hele salvieblade på begge sider og drys dem med salt og peber.

Steg koteletterne på en pande ved middel varme i ca. 4 – 5 minutter på hver side. Husk at vende dem flere gange under vejs.