Rodfrugtchips

Nemt
20 min
Det er pivnemt at lave sine egne rodfrugtchips, og så smager de endnu bedre end dem, du kan finde i butikkerne.

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
1 portioner
Blandede rodfrugter (så mange du orker)
1 spsk. olivenolie pr. bradepande
1 tsk. flagesalt
Krydderi efter eget valg (f.eks. hvidløgspulver & røget paprika)
Lav indkøbsliste
Fremgangsmade Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 125 grader.

Skræl eller skrub rodfrugterne og skær dem i meget tynde skiver.
Brug gerne en foodprocessor eller en kartoffelskræller.

Fordel skiverne i ét lag på en eller flere bageplader, alt efter hvor mange chips du vil lave.
Skiverne må ikke ligge ovenpå hinanden, for så bliver de ikke sprøde.

Pensl med olivenolie, og drys med salt og dine valgte krydderier.

Bag dine chips i cirka 40 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Hvis de begynder at blive mørke, uden at blive sprøde, skal du skrue ned for varmen – hellere give dem længere tid ved lavere varme, så de tørrer fremfor at blive ristet.

Lad de færdige, sprøde chips køle helt af, inden de opbevares i en lufttæt beholder.