Rødspættefilet med kartofler og beurre blanc sauce

Ligetil
30 min
 Selv om et par panerede spætter egentlig ikke er noget særligt, må jeg indrømme, at når de vendes i Pankorasp og får selskab af en beurre blanc sauce sker der smagsmæssigt magiske ting. Så er en fisk til 300 kr. ikke nødvendigt, når en spætte sidder lige i skabet. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
4 hele rødspætter
2 dl mel
2 æg
0.25 dl mælk
5 dl pankorasp
1 pose små kartofler
1 glas hele kapers
2.5 dl tør hvidvin
2 dl fiskefond (skal være fra en fiskehandler)
1 skalotteløg
1 pakke smør
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Fileter rødspætterne, eller lad fiskehandleren gøre det. Drys rødspættefileterne med lidt salt på begge sider 30 minutter inden tilberedning.

Rengør kartoflerne, men lad skrællen side. Kog kartoflerne møre i 15 minutter i rigeligt vand og salt.

Hak skalotteløget fint som kommes i en gryde med ca. 2½ dl. hvidvin og 2 dl. fiskefond, som koges ned til der er 1 dl. tilbage, si skalotteløgene fra.
Kog saucen op igen, og tilsæt nu det kolde smør lidt af gangen i mindre tern, mens der piskes. Tag dernæst gryden af varmen, tilsæt 1- 2 spsk. kapers og smag til med salt og peber.

Hæld melet op i en et fad eller en stor tallerken, gør det samme med pankoraspen. Pisk æg og mælk sammen. Vend rødspættefileterne i mel, dernæst æg og mælk og til sidst pankorasp. Steg med sprøde på en pande ved middel varme i smørret. Ca. 3 minutter på hver siden.