Rugbrødssnack

Ligetil
30 min
 Perfekte snacks, når den lille eftermiddagssult melder sin ankomst. De er helt vildt gode. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
1 portioner
4 dl lunkent vand
30 g gær
80 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
50 g hørfrø
100 g hvedemel
200 g rugmel
100 g sigtemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
150 g hakket mørk chokolade
75 g rosiner
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 225 grader.

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kerner, frø, mel, salt og sukker. Rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt chokolade og rosiner, og bland det med dejen.

Del dejen i 3-4 boller. Form et langt, fladt brød af hver på ca. 3x10 cm. Skær dejen ud i passende stænger. Kom evt. lidt vand eller olie på kniven. Så hænger dejen ikke fast i kniven. Drys evt. stængerne med kerner eller frø.

Lad stængerne hæve ca. 1 time, og bag dem derefter i ca. 20 minutter.