Stegt flæsk med spinat og persillebearnaise

Ligetil
45 min
 Vores nationale stolthed fortjener naturligvis at få en lille plads ved bordet. Det er i sig selv den perfekte ret - noget fedt, saltet og ikke mindst cremet sammensat! Reelt burde stegt flæsk være i en burger, men det må blive et eksperiment for sig selv! 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
1 kg ribbensteg uden ben (eller forskåret flæsk)
1 spsk salt
1 spsk sukker
2 skalotteløg
1 sjat hvidvin
500 g spinat (frisk eller frossen)
Salt
Muskatnød
2 spsk smeltet fedt fra flæsket (smør kan også bruges)
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tag ribbenstegen ud af køleskabet så den opnår stuetemperatur inden du går i gang. Skær stegen i ca. 1 cm tykke skiver, giv dem lidt salt og sukker og lad dem trække i ca. 30-60 min.

Grill flæskeskiverne i en brandvarm grill over indirekte varme i 15 min. Er det ikke lige grillsæson, smider du dem i ovnen på en rist over en bradepande i 15 minutter ved 225 grader varmluft.

Hak skalotteløget fint. Varm en pande op og hæld det smeltede fedt fra flæskeskiverne på panden. Tilsæt skalotteløg og sauter løgene, til de er klare. Tilsæt hvidvin og spinat og lad spinaten falde sammen. Smag til med finrevet muskatnød og salt.