Sushi med quinoa og stegt kylling

Ligetil
45 min
 Jeg vælger altså sundhed frem for gammel vane, og derfor har jeg også valgt quinoa frem for hvide ris. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
2 kyllingebryster
2 dl quinoa
4.5 dl vand
1 grøntsagsbouillonterning
4.5 spsk riseddike
1.5 tsk sukker
1 agurk
1 bambusmåtte
1 pakke tangplader
Rapsolie

Dip

2 avokadoer
3 spsk skyr
1 spsk mayonaise
Wasabipasta efter smag
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Kom quinoa i en tykbundet gryde sammen med vand og bouillon. Lad quinoaen koge i ca. 15 min. Hold lidt øje og rør rundt når tiden er ved at være gået. Hvis der mangler vand så tilsæt lidt mere.

Imens quinoaen koger, kan du røre sukkeret ud i eddiken. Når quinoaen er færdig, lad det køle lidt af og hæld så eddikeblandingen i.

Skær kyllingen i strimler og panér kyllingen ved at dyppe den i de sammenpiskede æg og dernæst i raspen. Steg dem derefter i rigeligt olie til de er gyldne og gennemstegte. Imens kyllingen steger kan du nemt blande ingredienserne til dippen i en blender. Skær agurken i tynde stave.

Når kyllingen er færdig, er det tid til at samle quinoa-rullerne. Læg tang i sushimaskinen eller på sushimåtten. Put quinoa, kylling og agurkstave på tangen og rul dem. Skær rullen i forholdsvis tynde skiver, så man kan have ét stykke i munden. Servér med dippen i små skåle.