Tærte med kylling, chorizopølse og søde kartofler

Ligetil
1 t
 Denne tærte er vaskeægte comfort food, lunende hyggehyggemad, der er perfekt, når det er blæsende dage og når appetitten er ekstra stor. Den består af et saftigt mexicansk inspireret indre af pulled chicken og chorizo, en bund af sprød, revet sød kartoffel og et låg af smeltet os. Dét er altså noget, der rykker, og jeg har fået mange tilbagemeldinger fra læsere og veninder, der beskiver, hvordan tærten har startet et lysshow i deres kærestes øjne. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
300 g skrællet sød kartoffel
2 æg
3 spsk mel
0.5 tsk salt

Fyld

350 g kyllingefilet
100 g chorizopølse
2 små løg
3 fed hvidløg
1 spsk paprika
2 tsk spidskommen
1 tsk chiliflager / halvdelen i chilipulver
1 dåse hakkede tomater
140 g tomatpuré
2 spsk hvidvinseddike
100 g revet ost, fx mozzarella eller cheddar
Salt og friskkværnet peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Start med tærtefyldet. Skær chorizopølsen i tynde skiver og rist i bunden af en gryde til fedtet begynder at smelte.

Hak løg, pres hvidløg og tilsæt det til gryden. Tilsæt krydderier og vend rundt. Rist til løgene er gennemsigtige.

Placér kyllingefileterne i gryden og hæld hakkede tomater og tomatpuré over. Læg låg på gryden og lad simre 30 min, indtil kyllingen er helt mør.

Tænd ovnen på 175 grader og fortsæt med bunden. Riv den skrællede søde kartoffel på den grove side af et rivejern, og kom det i en skål. Tilsæt æg, mel og salt - rør det hele godt sammen til en klistret masse.

Smør en springform med en diameter på ca. 25 cm. med olie. Brug dine fingre eller en gaffel til at fordele den søde kartoffelmasse i bunden og op ad kanterne i et jævnt lag. Sæt formen i ovnen i 20-30 min. indtil bunden er fast og gylden.

Riv kyllingekødet i gryden fra hinanden med to gafler. Bring gryden i kog og smag til med hvidvinseddike, salt og peber.

Fyld grydens indhold i den bagte tærteform, drys med revet ost, og sæt tilbage i ovnen igen i 15 minutter (eller indtil osten er gylden).

Lad tærten hvile i 5 min inden servering - gerne med en grøn salat til.