Teriyaki kylling

Nemt
25 min
 Når jeg har fået kylling i teriyaki sauce i udlandet, har jeg altid troet at det var ualmindeligt svært at lave, men det er faktisk nemmere end man lige tror. Husk at bruge en soja med lavt saltindhold! 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
2 personer
2 stk. kyllingebryst skåret i tynde stykker
1 dl. soja
0.5 dl. vand
2 spsk. mirin/risvin
2 spsk. brun farin
2 fed hvidløg, fintsnittet
En smule revet ingefær (kan udelades)
Evt. majsstivelse, hvis det skal gå hurtigt
Olie til stegning
Sorte sesamfrø til pynt - alternativt kan der bruges hvide sesamfrø
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Kom soja, vand, mirin/risvin, brun farin, hvidløget og ingefæren i en lille pande eller gryde og varm langsomt op indtil alt sukkeret er smeltet og er blevet opløst.

Lad saucen stå på lav varme, så den koger ind.
Hvis du vil have en tykkere konsistens, så bland 1/2 spsk. majsstivelse og 1 spsk. vand i et glas og kom det i blandingen.
Varm kort op og sluk så.

Steg kyllingestykkerne af på en pande indtil de næsten er gennemstegt og held så saucen over.

Bland det hele godt sammen og lad det stå på lav varme i et minut eller to.

Pynt med sort sesam.

Serveres sammen med en simpel agurkesalat.