Thai torsk med asiatiske svampe, ingefær og ris

Ligetil
30 min
 Denne hurtige og sunde thai ret blev til under arbejdet med min kogebog Food Fanatic Thai. Den tager ingen tid at bikse sammen, og fyldet på toppen kan varieres alt efter, hvad du måtte have liggende i grøntsagsskuffen. Torsken kan desuden sagtens udskiftes med andre fisk. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
30 g tørrede kinesiske svampe
20 g frisk ingefær
1 løg
2 fed hvidløg
4 forårsløg
1 rød chili
4 torskefileter
3 spsk østerssauce
1 spsk fiskesauce
0.5 tsk hvid peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Læg de tørrede svampe i blød i ½-1 time. Pres vandet fra og skær dem i tynde strimler. Skræl ingefær og skær i julienne (fine stave). Pil løget, halvér og skær det i tynde både. Pil og hak hvidløg, skær forårsløg i strimler og halvér chilien, kassér evt. frø og skær i tynde strimler.

Tænd ovnen på 200 grader. Pensl torskefileterne med olie, læg dem i et ildfast fad og steg dem i den varme ovn i 12-15 minutter afhængig af torskefileternes tykkelse. Varm imens olie op i en wok, steg hvidløgene gyldne og tilsæt løget. Lad det stege videre i et par minutter og tilsæt svampene, ingefær, østerssauce, fiskesauce og hvid peber.

Vend til sidst forårsløg i (gem lidt til pynt). Anret de stegte grøntsager oven på den ovnstegte fisk lige inden servering og top med chili og forårsløg.

Servér med jasminris.