Thaisalat med nakkefilet og ris

Ligetil
50 min
 Thaisalater glimrer ved deres leg med balancen mellem grundsmagene salt, sødt og surt. Når du først har lært at smage dig frem til det, der passer til lige netop dine smagsløg, kan du faktisk mestre de fleste retter i kategorien. Larb namtok er det thailandske navn på denne ret, der også kan laves med hakket kød, skulle lysten gå i den retning. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
600 g nakkefilet
2 korianderrødder
4 fed hvidløg
0.5 tsk hvide peberkorn
1 spsk lys soja
3 spsk fiskesauce
2 spsk sukker

Salat

4 spsk ukogete jasminris
5 asiatiske skalotteløg
2 forårsløg
0.5 bundt koriander
2 kviste mynte
2 spsk sukker
2 spsk fiskesauce
4 spsk limesaft
Groft chilipulver
Smagsneutral olie til stegning
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Del nakkefileten på langs i lange strimler på 2-3 cm. Skrab korianderrødderne rene med en lille kniv under rindende vand og pil hvidløgene. Stød peberkorn groft i en morter, tilsæt korianderrødderne og hvidløgene og stød til en fin pasta. Tilsæt lys soja, fiskesauce og sukker. Vend det hele godt sammen og lad kødet marinere i mindst en halv time og gerne natten over.

Tænd ovnen på 180 grader og læg kødet på en ovnrist midt i ovnen og stil en bageplade beklædt med sølvpapir under. Steg kødet i ca. 30 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter inden udskæring.

Rist risen på en tør pande, til det er gyldent. Blend eller stød i en morter til et groft pulver.

Pil og halvér løg på langs og skær i tynde både, snit forårsløg og hak koriander og mynte groft. Vend andekødet sammen med sukker, fiskesauce, limesaft, rispulver og chili efter smag. Tilsæt løg og urter og smag til med ekstra fiskesauce, sukker, limesaft og chili hvis nødvendigt.