Tranebærsyltetøj

Nemt
30 min
 I Sverige, hvor jeg er vokset op, spiller tyttebær hovedrollen i mange slags syltetøj. Det er svært at få fat i tyttebær i Danmark, så jeg har skiftet det røde lille bær ud med en større model – nemlig tranbær. Både tranebærsyltetøj og tyttebærsyltetøj smager fantastisk, og jeg bruger det både på nybagte scones, pandekager og til varme retter - som f. eks. svenske kødboller. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
1 personer
1 l tyttebær eller tranebær
1 dl vand
5 dl syltesukker
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Skyl bærrene og læg dem i en gryde sammen med vand. Lad det koge op ved middel varme og lad derefter blandingen simre under et låg i 5-10 minutter (tyttebær) eller 15 minutter (tranebær) i svag varme. Fjern gryden fra varmen og rør forsigtigt lidt sukker i ad gangen. Når sylten er færdig, hældes den på rene glas.