Vegetarfrikadeller med bagte rodfrugter og tahindressing

Ligetil
40 min
 Jeg synes at frikadeller sagtens kan laves af andet end kød, prøv disse vegetardeller og oplev en fantastisk frikadelle med masser af smag. 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
1 dåse kikærter
2 dl kogt quinoa
1 æg
1 håndfuld bredbladet persille
2 gulerødder, groft revet
1 squash, groft revet
2 tsk grøntsagsbouillon
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
2 tsk salt

Bagte rodfrugter

3 rødbeder
3 pastinakker
3 gulerødder
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
Havsalt og friskkværnet peber
1 lille håndfuld bredbladet persille
0.5 granatæble
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Blend kikærterne sammen med æg og krydderier og salt.
Hvis farsen er meget våd kan du tilsætte et par spsk. loppefrøskaller eller mel.

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade. Rør alle de øvrige ingredienser i og form farsen til 12 frikadeller og læg dem på bagepladen.

Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir. og vend dem med olie, salt, peber, hvidløg og spidskommen.

Sæt pladen med vegetarfrikadeller og pladen med rodfrugter i en 200 grader varm ovn, og bag det i 25 min.

Rør imens dressingen sammen.

Hak persille groft og bank kernerne fri fra skallen på granatæblet. Lad rodfrugterne køle lidt ned inden de vendes med dressingen. Anret rodfrugterne i en skål eller fad, og drys med persille og granatæble.

Server vegetarfrikadellerne med den lune rodfrugtsalat og med ekstra tahindressing til.