Vegetarisk burger med chilimayo og avocadocreme

Udfordrende
1 t 10 min
 Jeg vil vove at påstår, at det her er byens grønneste opskrift på vegetarburger, og også den lækreste! Prøv en snasket og lækker burger, lavet med udelukkende grøntsager og bliv overrasket over hvor lækker den er! 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
4 personer
2 store søde kartofler
0.5 dåse sorte bønner
1 lille dåse majs
1 lille rødløg, finthakket
1 tsk spidskommen
1 tsk oregano
1 tsk chili
1 æg
1.5 spsk loppefrøskaller
Salt og peber

Avokadocreme

1 moden avokado
2 spsk skyr eller græsk yoghurt
Saften fra en halv lime
0.5 tsk stødt spidskommen
0.5 tsk stødt koriander

Chilimayo

3 spsk god mayonaise
1 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg
1 tsk chili
Salt og peber
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Vask de søde kartofler grundigt, og tør dem i et rent viskestykke. Skær de søde kartofler i tern på ca. 2 x 2 cm, kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 190 grader varm ovn i 25 min. Du kan nemt have bagt dem dagen før.

Mos kartoflerne og bland dem sammen med alle de øvrige ingredienser. Form 4 bøffer og bag dem ved 190 grader i 20 min. Skru nu op til fuld temperatur og grill funktion, og giv dem 3 min. for at give en sprød skorpe. Flæk 4 boller (se opskrift for broccoliboller) og smør den nederste halvdel med chilimayo, læg et salatblad på, i med bøffen, top med avokado creme og til sidst den øverste bolle.

Bland alle ingredienserne. Smag til med salt og peber.

Mos avokadoen i en skål og rør den sammen med alle de øvrige ingredienser. Smag til med limesaft, salt og peber.