Verdens bedste chokoladekage

Ligetil
1 t 15 min
 En lækker og god chokoladekage, som bliver pyntet i alle regnbuens farver. En perfekt kage til at tage med på tur! 

Vis mere

Vis færre

Ingredienser

-
+
1 portioner
350 g blødt smør
360 g sukker
2 tsk vaniljesukker
6 store æg
100 g kakao
350 g hvedemel
1.5 tsk bagepulver
3 dl kærnemælk
150 g hakket chokolade
0.5 tsk salt

Glasur

500 g flormelis
6 spsk vand
Frugtfarver
Lav indkøbsliste
Fremgangsmåde Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en stor skål. Pisk æggene i et ad gangen. Pisk godt efter hvert æg, da dejen ellers vil skille.

Sigt kakao, hvedemel og bagepulver i dejen. Bland kærnemælk, hakket chokolade og salt i dejen. Bland det hele godt sammen. Hæld dejen i en stor springform el. lille bradepande.

Bag kagen i ca. 50-60 min. Tag den ud, og lad den køle af.

Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Fordel glasuren i flere små skåle. Farv hver portion i forskellige farver med frugtfarver. Fordel den farvede glasur i klatter på kagen.

• Måle ingredienser af.
• Sigte de tørre ingredienser i dejen.

• Lave glasur.
• Fordele glasurklatter på kagen.